خاویارنوعی ماده ی غذایی بسیار قوی است که از نوعی ماهی از گروه ماهیان اوزون بورون )استروژن( و از نوع ماده آن ها به دست می آید و در واقع تخم این ماهیان ماده است .ماهیان خاویاری باارزش ترین ماهیان موجود در کره زمین هستند که بشر تاکنون اقدام به صید و پرورش آنها نموده است که ارزش باالی این ماهیان موجب شده که صید بی رویه، نسل آنها را با خطر انقراض مواجه نماید. هرچند تولید بچه ماهیان خاویاری با هدف رهاسازی به دریا و بازسازی ذخایر طبیعی در کشورمان بیشتر از چهل سال قدمت دارد، اما پرورش ماهیان خاویاري با هدف تولید گوشت و خاویار در حدود دو دهه است که در کشورمان آغاز شده است. این امر عالوه بر تولید پروتئین و ارزآوری براي کشور، سبب کاهش فشار وارده به ..ذخایر طبیعی میشود
شرکت ماهیان خاویاری مروارید قروق، با نگاه صفر تا صدی، توفیق داشته عالوه بر ایجاد فضای پرورشی ماهیان خاویاری با ظرفیت ۵۰ تن گوشت و ۳ تن خاویار در سال، نسبت به تاسیس مرکز تکثیر ماهیان خاویاری با ظرفیت یک میلیون بچه ماهی در سال، و همچنین ساخت و آماده سازی مرکز فراوری گوشت با ظرفیت یک تن در روز و فراوری خاویار با ظرفیت ۱۰۰ کیلو در روز نیز اقدام نماید. این مجموعه با برخورداری از سهام داران و سرمایه گزاران مقیم خارج از کشور که به صورت حرفه ای در مارکت خاویار فعالیت دارند، توانسته است سهم خوبی در صادرات خاویار پرورشی ایران در بازار جهانی و متعاقبا حفظ نام ایران در این بازار داشته باشد.
خاویار
گوشت